Niet vervolgen is tot regel geworden?

In vaktermen heet dit een sepot. Soms gebeurt dit vanwege onvoldoende bewijs maar meestal omdat er vanwege beperkte middelen een keuze gemaakt moet worden. De keuze wordt niet bepaald door het individu en wordt niet bepaald door de wil van het volk. Het gaat hier om de veiligheid van Nederland en om het veiligheidsgevoel van de individuele burger. Na decennia VVD beleid is Nederland dus niet veiliger geworden zoals men in verkiezingsprogramma’s heeft beloofd. Meer politie was de VVD slogan in de laatste decennia van de vorige eeuw! Meer politie betekent echter niet meer veiligheid. Bent u actief in een politieke partij en vind u dat de grens is bereikt? Maak u dan sterk voor minder seponeren binnen uw politieke partij.

Wat heeft de regering nog meer gedaan om ons rechtssysteem te hervormen? Men heeft bijvoorbeeld het faillissement (gedeeltelijk) ondergebracht bij het civiel recht. Als slachtoffer moet je dus zelf, via dure gerechtelijke civiele procedures, je recht zien te halen. Oplichting verwijst justitie doodleuk naar het civiele recht!

Wordt het geen tijd om ons rechtssysteem te moderniseren? Waarom worden rechters nog steeds voor het leven benoemd? Waarom dit feodale systeem in stand houden? Waarom geen jury in ons rechtssysteem invoeren? Naast een jury ook een digitale rechter, waarom niet? Mogelijkheden zat. Het burger initiatief  ‘Stopseponeren’ geeft bij deze het startsein tot de discussie. Doet u mee?

Dit burger initiatief is geïnspireerd door het werk van Nico Burhoven (Jakarta 1941 –  Wassenaar 2010), voorvechter voor een eerlijker rechtssysteem in Nederland. Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=yLTbeB3Qqew

9 Replies to “Niet vervolgen is tot regel geworden?”

 1. Henk schreef:

  Kijk ook eens hier dan zie je waar rechters wel tijd voor hebben:
  https://www.youtube.com/watch?v=HzG3QolEkKA

 2. Joyce schreef:

  Helemaal mee eens

 3. Kees D schreef:

  Gisteren in Nieuwsuur de verontruste rechters over hun werkdruk en prestatiedruk. Wat is nieuw vraag ik aan de rechters in NL. Nieuw voor jullie, maar niet voor het volk. Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw hebben de opeenvolgende kabinetten 1 voor 1 een groep burgers aangepakt en nu dus de rechters. Zij hebben juist door hun uitspraken de regering en het bedrijfsleven gefaciliteerd. Welkom in 2018, welkom in Nederland, welkom in de maatschappij waar het kapitaal heerst. Nu nog even op contractbasis aangesteld worden en niet meer voor het leven benoemd worden!

 4. Christine schreef:

  Een goed initiatief!
  Het verwoord helder wat er onder velen van ons leeft.
  Laat het de weg naar de publiciteit maar vinden…!
  Gelukkig zijn er nog mensen die maatschappelijk betrokken zijn ….!!

 5. Janneke schreef:

  Rechters voor het leven benoemen dat kan natuurlijk echt niet meer. Seponeren is de weg van de minste weerstand en geeft vrij baan om de wet aan je laars te lappen. Moderniseren ja! Vind er maar eens een politieke partij voor, want dat is twee!

 6. Martijn schreef:

  Ik doe mee. Alles om de willekeur uit ons rechtssysteem te krijgen.

 7. Martijn schreef:

  Ik doe mee. Alles om de willekeur uit het rechtssysteem te krijgen.

 8. Margo schreef:

  Dit is een goed initiatief! Vaak zijn uitspraken in Nederland niet te begrijpen. In elk geval niet voor een leek als ik. Een uitspraak van meerdere personen zoals een jury is zeker een goede optie!

 9. Aad schreef:

  Dat is zeer kwalijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *